Reklama
  • Poniedziałek, 14 grudnia 2015 (14:00)

    Fasola chroni przed rakiem jelit

Reklama

Ta popularna roślina strączkowa jest bogata w białko (ma go więcej niż mięso). Warto dodać, że białko z fasoli ma działanie zasadotwórcze, dzięki czemu wspiera równowagę zasadowo-kwasową w organizmie.

Sporo w fasoli jest potasu, wapnia i fosforu. W niektórych gatunkach (np. mung) występuje kwas foliowy i selen. Ziarna fasoli stanowią też doskonałe źródło błonnika, który oczyszcza organizm i chroni przed rakiem jelita grubego.

Twoje Imperium
Więcej na temat:fasola | Ta

Zobacz również

  • Rak – tej diagnozy boimy się najbardziej. Zapadalność na różne jego postaci rośnie w oszałamiającym tempie: w ciągu ostatnich 30 lat liczba zachorowań w Polsce podwoiła się! O ile – według... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.