Reklama
  • Poniedziałek, 25 lipca 2016 (11:05)

    Kalafior. Ochroni cię przed rakiem

Jest bogaty w sulforafan – substancję, która hamuje namnażanie się komórek rakowych w organizmie i zapobiega przerzutom. Kto by pomyślał, że to warzywo ma taką moc, prawda? Aby jak najpełniej skorzystać z bezcennych właściwości kalafiora, nie powinno się go rozgotować – najlepiej przyrządzać go na parze lub upiec. Jest dość ciężkostrawny, żeby więc uniknąć wzdęć, doprawiaj go czosnkiem, kminkiem czy koprem.

Reklama

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Dieta w chorobie nowotworowej

    Na całym świecie na różnego rodzaju nowotwory choruje wiele milionów ludzi, a zachorowalność na choroby tego typu rośnie. W Polsce rak zabija rocznie blisko 100 tys. osób, z czego 94 tys. umiera w... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.