Reklama
  • Poniedziałek, 25 lipca 2016 (11:05)

    Kalafior. Ochroni cię przed rakiem

Jest bogaty w sulforafan – substancję, która hamuje namnażanie się komórek rakowych w organizmie i zapobiega przerzutom. Kto by pomyślał, że to warzywo ma taką moc, prawda? Aby jak najpełniej skorzystać z bezcennych właściwości kalafiora, nie powinno się go rozgotować – najlepiej przyrządzać go na parze lub upiec. Jest dość ciężkostrawny, żeby więc uniknąć wzdęć, doprawiaj go czosnkiem, kminkiem czy koprem.

Reklama

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Efekt pracy zespołu prof. Jacka Jemielitego można porównać do odkrycia radu. Takie jest zdanie dyrektora Uniwersyteckiego Ośrodka Transferu Technologii dr. Roberta Dwilińskiego. Naukowiec... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.