Reklama
  • Poniedziałek, 12 września 2016 (13:05)

    Pestki moreli dla chorych na raka

Czy medycyna naturalna może skutecznie walczyć z rakiem? Owszem. Komórki nowotworowe można zniszczyć, np. jedząc gorzkie pestki moreli, bowiem zawierają witaminę B17 zwaną amigdaliną lub letrilem.

Ta substancja jest odpowiedzialna za charakterystyczny, gorzki smak pestek, a przy tym uruchamia mechanizm unieszkodliwiania komórek nowotworowych. Ważne, by pestki pochodziły z upraw ekologicznych i były przechowywane w suchym i ciemnym miejscu.

Reklama

Nie wolno ich gotować ani prażyć, bo w czasie takiej obróbki tracą większość swych właściwości. Jaka dawka dzienna jest odpowiednia? Według biochemika Ernesta Krebsa to zależy od masy ciała, obliczamy wg przelicznika: jedna pestka na pięć kilogramów wagi.

Nie należy jednak przekraczać dawki 30-35 pestek dziennie, bowiem przedawkowanie pestek może wywołać w przyszłości skutki uboczne w postaci nudności, zawrotów głowy i migren. Warto też wiedzieć, że pestki moreli są źródłem nie tylko amigdaliny, ale również witaminy A, E oraz magnezu.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Rak – tej diagnozy boimy się najbardziej. Zapadalność na różne jego postaci rośnie w oszałamiającym tempie: w ciągu ostatnich 30 lat liczba zachorowań w Polsce podwoiła się! O ile – według... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.